Over Marieke

Ik ben Marieke de Zwart en het gezicht achter Time to Organize. Ordenen, stuctureren en organiseren zitten mij in het bloed. Na mijn HBO-opleiding SPH  heb ik een paar jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt. Met de komst van onze eigen kinderen ben ik huismoeder geworden en heb ik mij via vrijwilligerswerk ingezet voor anderen. Hier speelden regelen, ordenen en organiseren meestal wel een rol in.

Ik ben een aanpakker, ga graag samen aan de slag en geniet van ruimte en overzicht. Daarnaast vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn. De kast met mijn hobbyspullen en de kratten met lappen stof zijn mijn uitdaging om van tijd tot tijd uit te zoeken en afstand van te doen, zodat ik ruimte houdt om echt iets te maken.

Mijn werkgebied is Haarlem en omgeving, waar ik zelf ook woon met mijn man en twee kinderen. Voor mij is het belangrijk dat ons huis een thuis is voor alle gezinsleden, waar we ons kunnen ontspannen en ontplooien. We proberen ons huis en onze tuin in te richten met het oog op wat we er graag willen doen. Zo hebben de schommel en de zandbak inmiddels plaats gemaakt voor een groter terras en moestuinbakken, omdat het past bij ons huidige leven.

Door voedsel-intoleranties in ons gezin, ben ik anders gaan koken en naar eten gaan kijken. Inmiddels ben ik ervaringsdeskundige in het bereiden van  gluten- en koemelkvrij eten.

Daarnaast wil ik bewust omgaan met de grondstoffen van deze aarde. Als we spullen kunnen recyclen door het te repareren of een ander thuis te geven dan draag ik daar graag aan bij. 

Om deskundig in het vak te worden heb ik de opleiding tot Professional Organizer gevolgd bij de Huishoudcoach. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers en ik zorg ervoor dat ik mijzelf blijf ontwikkelen door middel van het volgen van trainingen en lezen van lectuur.